AKTUÁLIS HÍREINK

Újabb püspökladányi győzelem Csókakőn 2024. április 18.

A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április 18-án. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn.

Tábornoki kinevezés a Tűzoltóság napja alkalmából 2024. április 18.

Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke a belügyminiszter előterjesztésére több évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság napja alkalmából kinevezte tűzoltó dandártábornokká Huszár Tibor József tűzoltó ezredest, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját. Az előléptetési dokumentumok átadására április 18-án, a Sándor-palotában került sor.

Nehéz terep várta a belügyi sportolókat 2024. április 18.

Első alkalommal biztosított helyszínt a BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokságnak a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Szekszárdon április 17-én megtartott országos bajnokságot a Magyar Rendészeti Sportszövetség, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte meg a Szekszárd közelében fekvő Sötétvölgyi Gyermektábort körülölelő erdőben.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására 2024. április 17.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Idős férfi vesztette életét egy fővárosi lakástűzben 2024. április 17.

Szerdán reggel kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház Budapest tizenötödik kerületében, a Damjanich utcában. Az épület húsz négyzetméteres szobájában csaptak fel a lángok, egy ágy és annak környezete égett. A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók kimentették, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már az idős férfin segíteni. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőberendezés okozta, de a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Balaton

ELSŐFOK

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció