Esemény részletei


Vissza

Esemény azonosító: 1541
Esemény időpontja: 2017 szeptember 13 19:27 - szerda
Esemény: Közlekedési baleset (vasúti baleset)
Esemény leírása:

Gázolajat tartalmazó tartálykocsik borultak fel, illetve dőltek meg Vép település vasútállomásán.
Két tartálykocsi felborult, három pedig megdőlt az érintett helyszínen. Két tartályból folyik a gázolaj. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével műszaki mentést végző szombathelyi hivatásos tűzoltók száz méter sugarú körben zárt területté nyilvánították a baleset helyszínét. A káresethez riasztották a katasztrófavédelmi mobil labor egységet is. A hivatásos egységek munkáját a vépi önkéntes tűzoltók segítik. A felderítés első helyszíni információi szerint a káresemény lakóépületeket nem érint.

Helyszín: Vép Toldi utca
Esemény frissítések
No.:1
Időpont2017 szeptember 13 21:05 - szerda
KategóriaKözlekedési baleset (vasúti baleset)
EseményFolytatódik a műszaki mentés Vép vasútállomáson
Esemény leírásaA tűzoltók az érintett vasúttársaság szakembereivel közösen végzik a műszaki mentési munkálatokat Vép vasútállomáson, ahol öt darab, gázolajat szállító tartálykocsi szenvedett balesetet az esti órákban. Két tartálykocsi felborult, három pedig megdőlt. A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják.
A 95 ezer literes tartályok egyikéből ömlik, a másikból folyik, további kettőből pedig szivárog a gázolaj. A tűzoltók a vasúttársaság, valamint egy magáncég bevonásával tervezik és végzik a mentesítést, ami elsősorban a tartályokban lévő gázolaj átszivattyúzását jelenti ép tartályokba. Jelenleg két, nagy teljesítményű szivattyút és több vasúti tartálykocsit indítottak a káreset helyszínére. A műszaki mentést a szombathelyi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók végzik, munkájukat a vépi önkéntesek segítik. A helyszínen segíti a tűzoltók munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A káreset lakott területet nem érint, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Loading map, please wait....

FIGYELEM! A térképen megjelenített pozíciók csupán tájékoztató jellegűek!