AKTUÁLIS HÍREINK

Árvízi gyakorlat 2024. április 25.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök délelőtt árvízi törzsvezetési gyakorlatot tartott a Dráva és a Mura felső szakaszán feltételezett árhullám alapján. A gyakorlat keretében részlegesen működésbe lépett a KKB NVK, vagyis a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központja. A védekezés megszervezése során a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai az Országos Vízügyi Főigazgatóság, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Magyar Honvédség és a HungaroMet Zrt. szakértőivel, valamint a BM OKF Operatív Törzzsel és a helyi munkaszervezetekkel működtek együtt.

Tragikus tűz Dunaföldváron 2024. április 25.

Csütörtökön délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Dunaföldváron kigyulladt egy családi ház. A tűzoltók két járművel vonultak az Attila utcában lévő földszintes, hetven négyzetméteres családi házhoz, amelynek egyik huszonöt négyzetméteres szobájában keletkezett tűz, egy ágy, ágynemű és bútorzat égett három négyzetméteren. A tűzben egy idős, mozgásában korlátozott férfi életét vesztette.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. április 23.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló hétszáz milliós pályázati forrásból összesen százmillió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Újabb áldozatot követelt a tűz 2024. április 22.

Néhány órával a komlói halálos lakástűz után egy másik halálos tűzesetről érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. Pest vármegyében, a III. dűlőn egy hatvannégy négyzetméteres tanyaépületben egy idős férfi holttestét találták meg, akinek a ruháján égésnyomok voltak. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség, az épületben tűz, vagy füstre utaló jelek nem voltak.

Idős férfi halt meg egy komlói tűzben 2024. április 22.

Hétfőn kora délután érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy napok óta nem láttak egy Komlón egyedül élő idős férfit. A tűzoltók kivonultak a Bajcsy-Zsilinszky utcában lévő négyemeletes panelházhoz, majd behatoltak a negyedik emeleti ingatlanba. A hatvan négyzetméteres, kétszobás lakásban egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak. Egy ágy és annak környezete, valamint egy régi tévé égett, amely fel is robbant. A kis területen pusztító lángok miatt az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta az ott lakó idős ember halálát.

ESEMÉNYTÉRKÉP

Betöltés alatt...
VÉSZ EseménytérképBorsod-Abaúj-ZemplénSzabolcs-Szatmár-BeregHajdú-BiharBékésCsongrád-CsanádBács-KiskunBaranyaSomogyZalaVasGyőr-Moson-SopronKomárom-EsztergomTolnaVeszprémFejérBudapestPestJász-Nagykun-SzolnokHevesNógrádMagyarország
Aktuális események

VÉSZ Eseménytérkép - Aktív esemény indikátor Aktuális esemény jelölése a térképen

VIHARJELZÉS

Balaton

Nincs viharjelzés

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció