Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2019. október 02.
Az önkéntes mentőszervezetek országos szakmai vetélkedőjére

Salgótarján ad otthont az önkéntes mentőszervezetek országos szakmai vetélkedőjének, amelyet idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendez meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2019. október 5-én.
 
A tűzoltók munkáját számos káresetnél támogatják önkéntesek. Az önkéntes csoportok megalakítását és működésük szervezett kereteinek megteremtését, anyagi támogatását hét évvel ezelőtt kezdte meg a katasztrófavédelem. A központi, majd a területi mentőszervezetek megalakítása és minősítése után a járási és települési szintű szervezetek jöttek létre. Ezek a csapatok ma már jól kiegészítik a hivatásos katasztrófavédelmi egységek munkáját, képesek hatékonyan, a tűzoltókkal vállvetve dolgozni.
 
A kétnapos versenyen ezek az önkéntes mentőszervezetek mérik össze felkészültségüket, összesen kétszázharmincan. A versenyszámok a hazánkban előforduló katasztrófatípusokra épülnek, a viharkárok, az árvízi védekezés, az életmentés és a katasztrófák következményeinek felszámolása adja az egyes feladatok témáját. A mentőcsapatoknak a Tó-strand körül kialakított akadálypályán kell időre végigmenniük, különböző feladatokat teljesítve.
 
A verseny során a mentőcsoportok az idén februárban uniós pályázati forrásokból beszerzett zagyszivattyúkat, a kárhely-megvilágító készleteket és áramfejlesztőket is használni fogják.
 
A szakmai vetélkedő célja, hogy a jövőben még hatékonyabban tudjanak együttműködni az önkéntes és a hivatásos tűzoltók.
 
A rendezvény időpontja: 2019. október 4-5.
 
Helyszíne: Salgótarján, Tó-strand területe
 
Eredményhirdetés: Salgótarján, Tó-strand, október 5. 16.00
 
Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!
 
További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36-20-669-36-13-as számon.
 
Budapest, 2019. október 2.
 
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálat
 

Vissza