Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2019. november 04.
Égő vasúti szerelvény oltását és több tucat sérült mentését is bemutatják a katasztrófavédelem, valamint a MÁV közös gyakorlatán.
Égő vasúti szerelvény oltását és több tucat sérült mentését is bemutatják a katasztrófavédelem, valamint a MÁV közös gyakorlatán.
 
A kötöttpályás közlekedés a közúti közlekedéshez hasonlóan számos kockázatot rejt magában. A tragédiák megelőzéséhez több szervezet összefogására van szükség. A tűzoltókat évente átlagosan száz, a vasúti közlekedéssel és a kötöttpályás áruszállítással kapcsolatos eseményhez riasztják. Az ilyen káresetek felszámolása speciális felkészültséget és együttműködést követel meg a közreműködőktől. A katasztrófavédelem és a vasúttársaság ennek elmélyítése érdekében sajtónyilvános gyakorlatot tart Pécs Pécsbánya-Rendező pályaudvar területén.
 
A gyakorlaton a katasztrófavédelem és a MÁV egy olyan tűzesetet mutat be, amely során egy három vasúti kocsiból álló szerelvény utolsó kocsija kigyullad, emiatt nemcsak az oltást, hanem a szerelvényen utazók mentését is meg kell szervezni. A gyakorlat feltételezése szerint az utasok a mozdony mögötti első kocsiba menekülnek, két ember viszont a második kocsiban reked.
 
A rendezvény sajtónyilvános, annak során mindvégig figyelemmel kísérhetők az életmentés, a tűzoltás és a műszaki mentés egyes mozzanatai. A gyakorlaton az Országos Mentőszolgálat szakemberei is részt vesznek, ők a sérülteket osztályozását, ellátását és elszállítását végzik.
A rendezvény helyszíne:
Pécs Pécsbánya-Rendező pályaudvar N46° 3' 50.37" E18° 16' 12.42"
A gyakorlat előtti sajtótájékoztató időpontja: 2019. november 6. (szerda) 9.00
A gyakorlat kezdete: 9.30
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
 

Vissza