Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Meghívó - Integrált Árvízkezelési Elnökségi Munkaműhely
2011. január 21.
A magyar elnökség 2011. január 24. és 26. között integrált árvízkezelési elnökségi munkaműhelyt szervez Budapesten, a Belügyminisztérium Márványtermében (1051 Budapest, József Attila utca 2-4.) valamennyi EU tagállam részvételével.
A munkaműhely január 24-én 15.00 órakor veszi kezdetét Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató megnyitó beszédével. Ezt követően a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára, Dr. Illés Zoltán tart „Árvízmegelőzés, árvízvédekezés és árvízmentesítés tapasztalatai a Magyar Köztársaságban” címmel előadást. Heiko Werner (Németország), a Szövetségi Műszaki Mentési Hivatal (THW) főosztályvezetője a német árvízkezelési rendszert és tapasztalatokat mutatja be polgári védelmi szempontból, kiemelve az érintett szervek – polgári védelem/katasztrófavédelem, vízügy, helyi önkormányzatok – közötti együttműködést.
 
A munkaműhelyre az Európai Unió tagállamainak polgári védelmi főigazgatói, valamint az EGT (Norvégia, Izland és Lichtenstein) tagállamok és Horvátország kaptak meghívást. A beérkezett regisztrációs lapok alapján a munkaműhelyen 60 külföldi szakértő fog részt venni, akik 26 országot, az Európai Unió Bizottságát és a Tanács Főtitkárságát képviselik. Továbbá a munkaműhelyen rész vesz az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Veszélyhelyzet-kezelési Hivatalának (FEMA) egy munkatársa is megfigyelőként.
 
A sajtó munkatársai a Belügyminisztérium Nádor utcai bejáratánál tudnak az épületbe belépni 14.30 órától.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2011. január 21.
 
Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő
06-20-669-3613


Vissza