Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Meghívó - Kormánybiztosi szemlére és sajtóbeszélgetésre
2011. február 08.
Dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az állami felügyelet alá vont MAL Zrt. kormánybiztosa 2011. február 9-én (szerdán), 9.15 órai kezdettel sajtónyilvános szemlét tart a vörösiszap-katasztrófa által sújtott térségben, és megtekinti a kármentesítés és helyreállítás-újjáépítés jelenlegi helyzetét. A szemlén részt vesz Nagy Anna kormányszóvívő is.
A sajtónyilvános program a devecseri Művelődési Ház kis tanácstermében (Devecser, Jókai u. 3.) indul 9.30 órakor, ahol a kormánybiztos fogadja az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnokának, a kormánybiztosi felügyelők koordinátorának, továbbá a jogi munkacsoport és a kivitelező vállalat vezetőjének beszámoló jelentéseit. Ezután megtekintjük egy bemutatóteremben az épülő házak bútorválasztékát. Mindezt a devecseri és kolontári újjáépítés helyszíneinek, illetve a mintaháznak aszemléje követi.

A program zárásaként Dr. Bakondi György 13.00 órakor, Kolontár település Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében (Kolontár, Kossuth L. u. 4.) sajtóbeszélgetés keretében ismerteti az érintett térség újjáépítésének eddig elvégzett és tervezett feladatait.

Az eseményen részt vesznek Ékes József, a térség országgyűlési képviselője, valamint a megyei közgyűlés elnöke, az érintett önkormányzatok és a kivitelező cég vezetői.

A helyszínek között a sajtó munkatársai részére autóbusszal történő szállítást biztosítunk.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Budapest, 2011. február 8.


Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő
06-20-669-3613


Vissza