Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MÁV rendező- és teherpályaudvarok veszély-elhárítási tervezésével kapcsolatos szakmai napról
2011. február 11.
A BM OKF és területi szervei, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a MÁV Zrt. és a veszélyes áruk vasúti szállításában érdekelt vasúti társaságok vezetőinek, szakembereinek részvételével 2011. február 10-én szakmai nap zajlott.
A rendezvényen a BM OKF és a MÁV Zrt. közötti együttműködési megállapodást érintő védelmi tervezési és mentésszervezési témakörökben további szakmai egyeztetések történtek.
A szakmai nap keretében lehetőség nyílt a veszélyes áruk vasúti szállításában érdekelt felek részére álláspontjuk kifejtésére, a veszélyes áruk vasúti szállításánál tapasztalható nehézségek megbeszélésére, továbbá egyeztetés történt egy közös projekt lebonyolítását illetően. A projekt keretében a rendező-pályaudvarok veszélyelhárítási tervezésének módszertana alapján egy kiválasztott pályaudvar esetében minta belső veszély-elhárítási terv készül.
 A minta dokumentáció alapján, valamennyi érintett rendező-pályaudvarra elkészíthető lesz a nemzetközi követelményeknek megfelelő, a pályaudvarok környezetében élő lakosság magas szintű védelmét biztosító veszély-elhárítási terv.


Vissza