Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Megnyílt a bútor bemutatóterem
2011. február 14.
A lerakókba a hétvégén Devecser és Kolontár külterületéről, valamint a Marcal folyóból 8220 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak be. Egy új ház építéséről, és két használt ingatlan vásárlásáról kötött támogatási szerződést a jogi munkacsoport a károsultakkal.
A szállítási útvonalak karbantartása folyamatos, az aszfalt burkolatú utakat takarítják. A vasúti közlekedés zavartalan volt. A Torna-patak kolontári hídnál mért pH-értékének hétvégi átlaga délelőtt 8,19 és délután 8,3 volt. Az újjáépítésen a hétvégén 444 szakember dolgozott 249 munkagéppel.
 
Az ÁNTSZ adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható. A szálló por napi átlagkoncentrációja Kolontáron és Devecseren meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, de nem érte el a riasztási küszöbértéket, Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket meghaladta, de a tájékoztatási küszöbértéket nem érte el.
 
A devecseri lakóparkban folytatódott a közművek kiépítése, elkészült 3 épület szennyvíz-, valamint 8 épület vízbekötése. Folytatták a csatlakozó szekrények felszerelését. Kolontáron megcsinálták 3 ház aljzatának vasbetonlemezét, és egy tartófalat. A mintaházban gipszkartonoztak és villamos kábelt vezettek. A Magyar Bútor- és Faipari Szövetség összekötője átadta a kiállításra szánt bútorokat. Az összeszerelt berendezési tárgyakat a mai naptól bemutatóteremben lehet megtekinteni.

Vissza