Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. március 06.
A Magyar Köztársaság líbiai segítségnyújtásban résztvevő magyar polgári védelmi szakértői csoportja 2011. március 6-án (vasárnap) 19.10 órakor érkezik vissza máltai küldetéséből Budapestre (1185. Budapest-Ferihegy 2/A terminál, érkezési oldal).
A Magyar Köztársaság február 23-án aktiválta az EU Polgári Védelmi Mechanizmusát a líbiai fegyveres összeütközés kapcsán az országban rekedt uniós állampolgárok kimenekítésének támogatására. Ennek keretében március 2-án 12.00 órakor érkeztek ki Máltára az összeurópai segítségnyújtásban résztvevő magyar polgári védelmi tisztek. A csoport máltai tartózkodása alatt az Egyesült Királyság nagykövetségén a Nemzeti Evakuációs Műveleti Koordinációs Központban (NEOCC) végezte munkáját, ahol a légi és a tengeri szállítás koordinációjának elősegítésében működött közre.
 
A háromfős csoportot Jackovics Péter pv. őrnagy (a csoport vezetője), Garaguly István pv. százados és Radics Balázs pv. főhadnagy, menekültügyi szakértő alkotta. Mindhárman a magyar katasztrófavédelem nemzetközi humanitárius- és katasztrófa-segítségnyújtásban már nagy tapasztalattal és képzettséggel rendelkező munkatársai.
 
A szakértői csoportot Dobson Tibor tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője fogadja a Ferihegyi Repülőtéren.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 


Vissza