Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Meghívó A vörösiszap-katasztrófa utáni bontási munkálatok elindításának megtekintésére
2011. március 08.
Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ (ÚKKK) koordinációjával március 9-én Devecserben megkezdődik a vörösiszap által megrongált ingatlanok bontása. A devecseri helyreállítás és újjáépítés jelenlegi helyzetéről, valamint a bontásról Dr. Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár, Benkovics Zoltán pv. dandártábornok, az ÚKKK parancsnoka 2011. március 9-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel a helyszínen (Devecser, Béke tér) sajtótájékoztatót tart.
Devecseren a károsodott ingatlanok bontásának előkészületeit befejezték. 19 bontási blokkot alakítottak ki a 21 utcát magába foglaló területen, ahol 262 ingatlant bontanak le. Az ütemterv alapján a munkálatok március 9-től június 30-ig tartanak. Első lépésben a II-es és V-ös blokkban összesen 35 ingatlant érintenek a munkálatok, amelyek várhatóan március 15-ig tartanak.
 
A sajtótájékoztatón részt vesz:
Ékes József országgyűlési képviselő, Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Toldi Tamás, Devecser polgármestere, Dobson Tibor tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalvezetője.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2011. március 8.
 
Hajdu Márton pv. főhadnagy
Helyettes szóvivő
06-20-669-3613


Vissza