Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Aknát találtak a Dunában a Margit híd pesti oldalán
2011. március 09.
A mai nap folyamán Budapesten - a Margit híd felújítása során – egy 120 mm-es aknát találtak a Dunában, a híd pesti oldalán, a két első pillér alatt. Az aknát a tűzszerészek 2011. március 12-én, szombaton délelőtt 10.00 órától hatástalanítják – mivel így kisebb problémát okoz a terület lezárása. A hatástalanítás idejére forgalomlezárás és egy lakóház kiürítése válik szükségessé, illetve érintett az Országgyűlés Hivatalának épülete is.
A hatástalanítás idejére egy lakóház kiürítése indokolt, az ott lakók kiértesítése a holnapi napon megkezdődik. A kiürítés 2011. március 12-én, szombaton 08.00 órakor kezdődik, melyet a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság (FPVI), valamint a Rendőrség szakemberei végeznek. A lakókat a XIII. kerületi polgári védelmi kirendeltség értesíti ki és ideiglenes befogadó helyet üzemeltet részükre a szombati kiürítés idejére. Ideiglenes befogadóhelynek a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnáziumot (1133 Budapest, Kárpát utca 49-53.) jelölték ki. A kiürítési és befogadási feladatokat a FPVI Igazgatója koordinálja.
 
Az ideiglenes forgalomlezárás érinti a Margit hidat, a Margitsziget déli részét, valamint a pesti alsó- és felső rakpart egyes részeit.


Vissza