Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Árvízvédelmi gyakorlat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
2011. március 22.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság 2011. március 23-án (szerdán) 9.30 órától 13.00 óráig Kisvárda és Dombrád településeken –sajtónyilvános- komplex árvízvédelmi gyakorlatot tart a megelőzés, az árvízi védekezési feladatok szakszerű, eredményes végrehajtása és az esetlegesen bekövetkező károk enyhítése érdekében.
A gyakorlat feltételezése szerint a Felső-Tiszán – az eddig mért legnagyobb vízállást meghaladó – kritikus árvízi helyzet alakul ki, a folyó vízszintje több helyen megközelítheti a gátkoronát, ami rendkívüli árvízvédelmi készültséget tesz szükségessé.
 
A felkészítő gyakorlat 9.30 perckor kezdődik meg a támogató erők bemutatásával a kisvárdai ALDI áruház parkolójában (Kisvárda, Városmajor u. 53.), ahonnan a csoportok a dombrádi általános iskolában kialakított elhelyezési pontjukra vonulnak. A gyakorlati bemutatók 11.00 órától kezdődnek Dombrád-Tisza part térségében.
 
A felkészítésen Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye árvízvédelmi komplex csoportja vesz részt.
 
A nagy szabású gyakorlat során a dombrádi árvízvédelmi komplex csoport mozgósítására, a Hajdú-Bihar megyei polgári védelmi szervezet átvezénylésére is sor kerül. A szakemberek bemutatják a dombrádi Tisza-parton leggyakrabban alkalmazott hagyományos árvízi védekezési módokat, s mindazon elhelyezési pontokat, melyek a támogató erők fogadására, regisztrálására, ellátására szolgálnak.
 
A látványos gyakorlati bemutatóra szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2011. március 22.
 
 
Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvívő


Vissza