Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
BM OKF - Áramszolgáltatói együttműködés a fogyasztók érdekében
2011. március 24.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a hazai áramszolgáltatók szakemberei a mai megbeszélésen értékelték a lakossági áramellátás biztonságának növelése érdekében a 2010. novemberben megkötött együttműködési megállapodásban megfogalmazott célok, feladatok teljesülését.
Az együttműködésnek köszönhetően az áramkimaradások száma minimálisra csökkent. A két esetben bekövetkezett, hó okozta részleges szolgáltatás-kimaradásokat az áramszolgáltatók haladéktalanul megszüntették. Az elhárítás során a szolgáltatók és a BM OKF együttműködése eredményesnek bizonyult, a katasztrófavédelem és az elosztók munkáját a gyorsaság és a hatékonyság jellemezte, ezért a szolgáltatásokat a korábbiakhoz képest kevesebb idő alatt állították vissza. A felek közötti együttműködés előnyeit tehát igen rövid idő alatt megtapasztalhatta a lakosság.
 
A találkozó zárásaként a jelenlévő szakemberek megállapították, hogy a megállapodás céljai teljesülnek, a magasabb szintű együttműködés eredményeként a 2010/2011. tél időszakában a katasztrófavédelem és az áramszolgáltatók közötti munka szervezettebben zajlott. A közeljövő feladata a szervezetek közötti kommunikáció további fejlesztése, a rendelkezésre álló technikai eszközök hatékonyabb felhasználását elősegítő adatbank térinformatikai megjelenítése, alkalmazása.


Vissza