Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
INEX-4 gyakorlat Szlovéniában
2011. március 31.
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynökség (OECD NEA) öt-hat évente nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot (INEX) szervez. Az OECD NEA kezdeményezésére Európa több országában 2010 második felében és 2011 első felében negyedik generációs INEX-4 gyakorlatot tartottak és tartanak.
Partnerszervezetünk, a Szlovén Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatást küldött, hogy kapcsolódva a nemzetközi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatsorozathoz, saját INEX-4 gyakorlatukat 2011. április 1-2. között tartják meg Brežice településen.
 
Tájékoztatójukban hangsúlyozzák, hogy a gyakorlatot előre tervezték és az a mostani Japán eseményekkel nincs semmilyen kapcsolatban.
 
Hazánkban 2011. február 23-24-én zajlott az OECD NEA által kezdeményezett INEX-4 gyakorlat, melyen többek között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Budapest Főváros Védelmi Bizottsága, a Honvédelmi Minisztérium, az Országos Atomenergia Hivatal, az Országos Mentőszolgálat, az Országos Rendőrfőkapitányság és az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutatóintézet munkatársai vettek részt.


Vissza