Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. április 05.
A Seveso II. Irányelv végrehajtásáért felelős Illetékes Hatóságok Bizottsága 25. ülésének megnyitójára (Gödöllő, 2011. április 7-én)
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) – mint a Seveso II. Irányelv végrehajtásában Illetékes Hatóság – a magyar EU-elnökség keretén belül, 2011. április 6. és 8. között rendezi meg Gödöllőn az Illetékes Hatóságok Bizottsága 25. ülését.
 
Az Illetékes Hatóságok Bizottsága (IHB) ülését elnökségi periódusonként egyszer rendezik meg, ez a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló Seveso II. Irányelv végrehajtásának legmagasabb szintű döntéshozó fóruma. Különös aktualitását adja az ülésnek, hogy a magyar elnökség idején kezdődött meg az EU Környezetvédelmi Tanácsa Környezetvédelmi Munkacsoportjában – Brüsszelben – a Seveso II. Irányelv módosításának (Seveso III.) szakmai tárgyalása.
 
A jubileumi bizottsági ülést 2011. április 7-én (csütörtökön) 9.00 órakor, a Gödöllői Királyi Kastély nagytermében (2100 Gödöllő, Grassalkovich Kastély) Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató nyitja meg, egyben tájékoztatót tart a magyar iparbiztonsági rendszer aktuális kérdéseiről.
 
Az ülésen a 27 EU tagállam illetékes hatóságának képviselői mellett tanácskozási joggal részt vesz Törökország és Horvátország, valamint Norvégia, Izland, Svájc, az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet), az ENSZ Európai Gazdasági Bizottság és az ENSZ Környezeti Program, valamint az Európai Vegyipari Szövetség egy-egy küldötte is.
 
A megnyitóra szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
Kérem, hogy részvételi szándékukat 2011. április 6-án 16.00 óráig a BM OKF Sajtó és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály elérhetőségein, a 06-1-469-4302-es telefonszámon, vagy az okf.media@katved.hu e-mail címen jelezni szíveskedjenek. A beléptetés a kastély V. kapuján, a Lovarda bejáratnál történik.
 
Budapest, 2011. április 5.
Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő


Vissza