Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. április 16.
Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója és Dr. Bende Péter ny. tű. vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke 2011. április 16-án (szombaton) 10.00 órakor, a főigazgatóság székhelyének (1149 Bp., Mogyoródi út 43.) földszinti tanácstermében együttműködési megállapodást ír alá a szakmai munkájuk további hatékonyságának növelésére.
A megállapodás célja a katasztrófák elleni védekezés, valamint az állampolgárok önkéntes munkavégzési helyének és feltételeinek biztosítása tűzoltás-kárelhárítás során. Cél az is, hogy az állampolgárok önkéntesen alapított tűzoltó egyesületei anyagi és jogi segítséghez jutva részt vehessenek a feladatokban. Emellett nagyon fontos a tűzoltó szakmai hagyományok ápolása tűzoltó versenyek révén, valamint az ifjúság tűzvédelmi nevelése. A megállapodás hangsúlyosan kitér a külföldi tűzoltó szervezetekkel, szövetségekkel való kapcsolattartásra is.
 
A megállapodás segíti a magyarországi tűzoltóságok egymással és a kormányzattal való hatékony együttműködését.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.


Vissza