Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. május 20.
A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI) 2011. május 24-én (kedd) 9.00 órai kezdettel a Szekszárdi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság tantermében (Szekszárd, Mikes K. u. 16-22.) sajtótájékoztató keretében nyitja meg az IRIS Európai Uniós projekt részeként szervezett nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlatsorozatát.
A sajtótájékoztatót Mácsai Antal pv. ezredes, a TMKI igazgatója, és Helmut Wenzel, az IRIS project vezetője tartja.
 
Az IRIS program célja – 19 ország 41 partnerének részvételével – az ipari eredetű balesetek kockázatának csökkentése egy egységes integrált rendszer létrehozása révén. A projekt keretében 2011. május 24-25-én, öt helyszínen zajló katasztrófa-elhárítási gyakorlatot hajtanak végre. A gyakorlat célja azt megmutatni, hogy milyen mértékben tudja a katasztrófavédelmi menedzsment hasznosítani a szoftverek által szolgáltatott információt döntései meghozatalakor és a kutatások során. A feltételezett helyzet egy Közép-Magyarországot sújtó erős földrengés, amely jelentős károkat okoz az infrastruktúrában Tolna megye több részén. Az esemény folyamán a szakemberek tesztelik a veszély nagyságának becslési folyamatát, és a meghatározásra kifejlesztett programrendszert.
 
A sajtó képviselői a gyakorlatok helyszínét szabadon látogathatják, a mozzanatokról felvételt (fotó, videó) készíthetnek. A TMKI honlapján a gyakorlat helyszínei, a történések folyamatosan figyelemmel kísérhetőek lesznek a kiépített műholdas adatkapcsolat segítségével.
 
A gyakorlatsorozat sajtótájékoztatójára, illetve nyitónapjára szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, s egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
Kérem részvételi szándékukat 2011. május 23-án 12.00 óráig a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense, Boros Brigitta elérhetőségeire (boros@tmki.hu, 06-20-570-1914) jelezni szíveskedjenek. A sajtó munkatársai részére korlátozott számban ebédet tudunk biztosítani. A további helyszíni információt a sajtóreferens igény szerint biztosítja.
 
A nemzetközi projektről további információkkal szolgál a www.iris2011.com weboldal.
 
Budapest, 2011. május 20.

Letölthető dokumentum(ok):

Vissza