Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Viharkárok több megyében
2011. június 10.
A tegnapi nap folyamán is folyamatosan érkeztek a lakossági bejelentések a katasztrófavédelem és a tűzoltóságok ügyeleti szolgálataihoz. A héten az ország területén tapasztalt időjárás következtében rendszeresen vonultak esővizet szivattyúzni, leszakadt faágakat és kidőlt fákat eltávolítani a tűzoltók.
Csütörtökön a helyenként viharos széllel kísért, csapadékos időjárás következtében kialakult eseményekhez a tűzoltóságok több mint 90 esetben avatkoztak be.
 
Zala megyében, Liszó településen a Kanizsai út 500 méteres szakaszát sárátfolyás borította, amit a kiérkező nagykanizsai tűzoltók kéziszerszámok és vízsugarak segítségével eltávolítottak.
 
Az esti órákban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Sajókápolnán, Sajólászlófalván és Sajószentpéteren utcákat öntött el a lehulló csapadék, amely befolyt a lakásokba és az udvarokba. A kiérkező tűzoltók kiszivattyúzták a házakból a vizet. Kazincbarcikán a kórház tetőszerkezete beázott, ezért a gyermekosztályról hét gyermeket kellett ideiglenesen átköltöztetni a kórházon belül.


Vissza