Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Országos események csütörtökön
2011. június 17.
Június 16-án az országban összesen 179 helyre vonultak a tűzoltók. 40 eset téves jelzés, vagy vaklárma volt. 81 esetben tüzet oltottak, 58 helyen műszaki mentést végeztek a beavatkozók.
A tegnapi napon két olyan tűzeset történt, amelyeknél az érintett épületet át kellett szellőztetni, erre az időre azt az ott lakóknak el kellett hagyniuk.
 
  • Éjjel Szekszárdon, a Balassa János Kórház pszichiátriai osztályának 2. emeletén ágynemű és éjjeli szekrény égett. A tüzet a dolgozók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, személyi sérülés nem történt. Az épület füsttel telítődött, ezért a tűzoltók 52 embert az épületrész biztonságos részébe kísértek arra az időre, amíg átszellőztették az kórház érintett részét.
 
  • Hajnalban a Nyíregyházi Főiskola kollégiumának konyhájában tűz keletkezett, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók 45 embert az épületből az udvarra menekítettek, akik a tűz eloltását és az épület átszellőztetését követően visszatérhettek az épületbe.
 
A tegnapi napon 2 megye 5 településén folyt belvíz elleni védekezés. A munkálatokban 11 ember 8 db szivattyúval vett részt. A belvízzel elöntött területek nagysága napról napra csökken, jelenleg 13.600 hektár, ebből 3.900 hektár vetés-szántó.
 
A viharjelző szolgálatoknál, így a Balatoni, a Velencei-tavi és a Tisza-tavi rendszerek egyikén sem volt viharjelzés érvényben a tegnapi nap során.
 
Tegnap befejeződött a kétnapos – számítógépen szimulált – Atom-, Biológiai-, Vegyi Riasztási és Értesítési Rendszergyakorlat. A gyakorló állomány a második napon 24 szimulált eseményről kapott értesítést, amelyek értékelését és a szükséges lakosságvédelmi intézkedéseket minden esetben határidőre továbbította a Nemzeti Központ részére. A gyakorlat a Nemzeti Központ parancsnokának értékelése szerint sikeres volt, hatékonyan járult hozzá a résztvevő állomány gyakorlati ismereteinek bővítéséhez.


Vissza