Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Napi esemény-összefoglaló 2011. június 20.
2011. június 20.
Június 17 és 19. között az országban összesen 491 helyre vonultak a tűzoltók. Ebből 106 eset téves jelzés, vagy vaklárma volt. 191 esetben tüzet oltottak, 194 helyen műszaki mentést végeztek a beavatkozók.
A hétvégén két olyan tűzeset történt, amelyeknél az érintett épületet át kellett szellőztetni.
-          Június 17-én délután Budapesten a Külügyminisztérium „E” jelű épület pincéjében a szünetmentes táp füstölt, amely az áramtalanítást követően megszűnt. Az épület átvizsgálásának idejére közel 100 főnek kellet az épületet elhagyni. Személyi sérülés nem történt.
-          Június 17-én késő este pedig szintén Budapesten, egy III. kerületi társasház földszintjén szemét égett. A tűzoltók bő negyedóra alatt a tüzet eloltották. A tűz következtében több lakásba füst került, a mentők 3 gyermeket és 3 felnőttet füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.
Tegnap éjjel műszaki mentéshez vonultak a mosonmagyaróvári tűzoltók.
-          Június 19-én 23:43-kor érkezett a riasztás, mely szerint az M15-ös autóút levéli csomópontjánál egy szlovák kamion először egy másik kamionnal érintőlegesen, majd egy cseh rendszámú autóbusszal frontálisan ütközött. A kamion kigyulladt, amit a kiérkező kollégák eloltottak, majd levontatták az útról. Az esemény során két személy, a kamion sofőrje és a busz egyik sofőrje életét vesztette. A busz másik sofőrjét és ötven utasát a mosonmagyaróvári, tatbányai és győri kórházakban szállították. Az autóút érintett szakaszán teljes útzár van érvényben a műszaki mentés és a helyszínelés idejére.
 
A hétvégén három olyan eseményhez - Békéscsaba, Kunágota, Pilisvörösvár - kellett vonulniuk a tűzoltóknak, ahol munkagép rongált meg gázvezetéket. Valamennyi esettel kapcsolatban az illetékes tűzoltóság feljelentése alapján a rendőrség közveszély okozás gyanúja miatt nyomozást indított. Két helyszínen nem érintett lakott területet, azonban Pilisvörösváron a biztonsági zónát 3 főnek kellett elhagynia.
 
A viharjelző szolgálatoknál a hétvégén, így a Balatoni, a Velencei-tavi és a Tisza-tavi rendszerek közül a Balaton keleti és nyugati medencéjénél, illetve a Velencei tónál is I. és II. fokú viharjelzés volt érvényben.
 
Ár- és belvízvédekezéssel kapcsolatos gyakorlatot tartottpéntek délután a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csáfordjánosfa településen. A polgári védelmi gyakorlaton 87 fő vett részt.
 
Budapest, 2011. június 20.


Vissza