Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Napi esemény-összefoglaló
2011. június 21.
Június 20-án az országban összesen 165 helyre vonultak a tűzoltók. Ebből 28 eset téves jelzés, vagy vaklárma volt. 74 helyen tüzet oltottak, 63 helyen pedig műszaki mentést végeztek a beavatkozók.
Tegnap Hajdúszoboszlón tűz ütött ki egy áramellátó berendezésben, a kábelfej égett. A tűz miatt 128 lakossági fogyasztónál öt órán keresztül áramszünet volt. Az áramszünet érintette a hajdúszoboszlói tűzoltóság épületét is, ahol aggregátorral gondoskodtak az energiaellátásról. Az ügyben tűzvizsgálati eljárás indul.
 
Tegnap este műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, a Bodrogkeresztúr és Olaszliszka közötti, fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban egy személyautó személyvonattal ütközött. Az autóban utazó két személy életét vesztette, a vonaton utazók közül nem sérült meg senki. A vasúti forgalom bő másfél óra alatt állt helyre, addig vonatpótló buszok szállították az utasokat.
 
Ma kora reggel, 4:46-koraz M 70-es autóúton történt balesethez vonultak a nagykanizsai tűzoltók. Csörnyeföld közelében egy harmincnyolc román turistát szállító autóbusz és egy őrölt mészkövet szállító szlovén kamion ütközött. A baleset következtében öten a helyszínen életüket vesztették, heten súlyos, tizennyolcan pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az autóbusz többi utasának és a könnyű sérültek közül tizenöt embernek a csörnyeföldi művelődési házban biztosítottak átmeneti elhelyezést. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár van érvényben. A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset miatt indított nyomozást.
 
A viharjelző szolgálatoknál tegnap, így a Balatoni, a Velencei-tavi és a Tisza-tavi rendszerek közül a Balaton keleti és nyugati medencéjénél, illetve a Velencei tónál is I. fokú viharjelzés volt érvényben.


Vissza