Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Napi esemény-összefoglaló
2011. június 22.
Tegnap az országban összesen 90 tűzesethez vonultak a tűzoltók. Ezek közül kettő volt kiemelt eset, de személyi sérülés ezeknél sem történt.
Kedden délután a szolnoki Kőrösi úti temetőben lobbant lángra a szemét, amely mintegy hatszáz négyzetméteren égett. A kiérkező tűzoltók szakszerű beavatkozásának köszönhetően a tüzet anélkül sikerült eloltani, hogy károk keletkeztek volna, vagy lakosságvédelmi intézkedést kellett volna tenni.
A másik eset éjjel történt Kiskőrösön, ahol egy háromszintes hotel tetőszerkezete gyulladt ki és égett teljes terjedelmében, mire kiértek a tűzoltók. A hatékony beavatkozásnak köszönhetően közel egy óra alatt sikerült megfékezni a lángokat. A hotelből csupán csak két vendéget kellett másik hotelbe költöztetni. Az eset körülményeinek tisztázása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult.
 
Műszaki mentést 58 helyszínen végeztek a tűzoltók tegnap az országban.
 
Továbbra is tart a szórakozóhelyek helyszíni ellenőrzése országszerte. Az elmúlt két napban hat éjszakai szórakozóhelyen ellenőrizték a tűzvédelmi előírásokat. Két hely üzemeltetőjét figyelmeztetésben részesítették, egy helyet azonban be kellett záratni az ott talált hiányosságok miatt.
 
A közúti veszélyes anyag szállítást is folyamatosan ellenőrzik kollégáink. Tegnap országszerte több mint hetven gépjárművet vizsgáltak át, egy esetben észleltek hiányosságokat, a tulajdonos ellen hatósági eljárás indult. Egy telephelyet is ellenőriztek Békés megyében, itt azonban nem tapasztaltak szabálytalanságot.
 
A viharjelző szolgálatoknál tegnap, így a Balatoni, a Velencei-tavi és a Tisza-tavi rendszerek közül egyik helyen sem volt viharjelzés érvényben.


Vissza