Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Napi esemény-összefoglaló
2011. június 23.
Tegnap az országban összesen 92 tűzesethez vonultak a tűzoltók. Ezek közül egy volt kiemelt eset, de az esemény során személyi sérülés nem történt. Szerdán kora délután Dombegyház külterületén, Románia területéről átterjedő avartűz következtében két hektáron száraz fű, avar égett. A mezőkovácsházi tűzoltók a helyszínre érkezést követően megfékezték a lángokat és sikeresen eloltották a tüzet.
Műszaki mentést 55 helyen végeztek a tűzoltók tegnap az országban.
Tegnap délután Orosháza és Csorvás között a 47-es számú főúton két tehergépjármű és egy személygépjármű összeütközött. A baleset következtében két ember a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.
 
Szerda délelőtt Szeged belterületén földmunkák végzése közben egy munkagép átszakított egy 200 mm átmérőjű gázvezetéket. A gázművek szakemberei még a tűzoltók kiérkezése előtt megszüntették a gázszivárgást. A környéken lakóknak nem kellett elhagyniuk otthonukat és a gázszolgáltatásban sem volt fennakadás. A rendőrség közveszély okozás megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított az ügyben.
 
A közúti veszélyes anyag szállítást is folyamatosan ellenőrzik kollégáink. Tegnap országszerte több mint 140 gépjárművet vizsgáltak át, két esetben észleltek hiányosságokat, a tulajdonos ellen hatósági eljárás indult. Egy telephelyet is ellenőriztek Győr-Moson-Sopron megyében, itt azonban nem tapasztaltak szabálytalanságot.
 
A viharjelző szolgálatoknál tegnap a Balatoni rendszeren I. fokú viharjelzés volt érvényben, a Velencei-tavi és a Tisza-tavi rendszereken nem volt viharjelzés.


Vissza