Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A somlóvásárhelyi ház belül elkészült
2011. június 29.
A lerakókba június 28-án az érintett települések külterületeiről 1638 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak be. Devecseren eddig összesen 234 ingatlant bontottak le és ezek törmelékét el is szállították a depóba.
A térségben a hétvégén 440 szakember dolgozott 167 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos mintavétel alapján Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke a tegnapi nap folyamán 7,94 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen jó ütemben épülnek az új otthonok. A kolontári lakóparkban lévő kész házak mindegyikét birtokba vették tulajdonosaik.Devecseren mind a 87 ház szerkezeti és külső munkálatait befejezték. Tegnap újabb 10 épületben készültek el a belső munkálatokkal. A Somlóvásárhelyen épülő ház belső munkálatai befejeződtek, a külső tereprendezést végzik és a kerítésen dolgoznak.
 
A külterületek mentesítését végzik Komlójenő és Kamond településeken az utak vizes-seprűs takarítása mellett. Devecser külterületén a szennyezett növényzetet irtják, vagy mentesítik a szennyeződés mértékétől függően. Ugyanitt a halastó próbakotrását is elkezdték.


Vissza