Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Devecseren az utak és zöldfelületek műszaki átadása zajlik
2011. július 01.
A lerakókba június 30-ig az érintett települések külterületeiről összesen 770 ezer köbméternyi szennyezett anyagot és több mint 120 ezer köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecseren eddig összesen 235 ingatlant bontottak le és 234 ház törmelékét el is szállították a depóba.
A térségben tegnap 467 szakember dolgozott 169 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos mintavétel alapján Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke a tegnapi nap folyamán 7,94 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen épülő új otthonok kivitelezése befejeződött. A kolontári lakóparkban lévő házakat birtokba vették tulajdonosaik. A beköltözés folyamatos.A devecseri lakóparkban tegnap már az utak, járdák és zöldfelületek műszaki átadása zajlott. Az összes ház szerkezeti és külső munkálatait befejezték, a mai napon folytatódnak a műszaki átadások. A Somlóvásárhelyen épülő ház belső munkálataival is végeztek, a külső tereprendezésen dolgoznak.
A külterületek mentesítése folyamatos Somlójenő és Kamond települések külterületén. A 267 hektár szennyezett külterületből 263,5 hektárt már megtisztítottak, mentesítettek. A munkálatok hamarosan befejeződnek.
Június 30-án az Egészségügyi Vezetési Pont – tekintettel arra, hogy véget ért a veszélyhelyzet befejezte működését. A továbbiakban az érintett területek, települések tájékoztatását, esetleges ellenőrzését, bejárását az ÁNTSZ területileg illetékes szerve végzi.


Vissza