Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Friss talaj kerül a külterületekre
2011. július 06.
A lerakókba július 5-én az érintett települések külterületeiről 772 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. A külterületeken lévő szennyezett anyag beszállítása az éjszakai tartós esőzés következtében felázott talaj miatt szünetelt. Devecseren eddig összesen 241 ingatlant bontottak le és 240 törmelékét el is szállították a depóba. A sérült házak 90 százalékát már lebontották.
A térségben tegnap 255 szakember dolgozott 104 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos mintavétel alapján Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,16 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen épülő új otthonok kivitelezését befejezték. A devecseri lakóparkban továbbra is folyik a dísznövények telepítése és az átadásra váró házak belső takarítása mellett a járdák, térkövek, útátereszek telepítése, valamint a műszaki átadáson feltárt hiányosságok javítása. Az építészhallgatók Devecseren a pergolát és térképházat, Kolontáron pedig a mászóvárat építik. A Somlóvásárhelyen megépített háznál szintén a műszaki átadás során feltárt problémák kiküszöbölésén dolgoznak.
 
A külterületek mentesítése érdekében talajjavító réteget deponáltak a Devecser és Kolontár közötti külterületekre. A devecseri kastélyparkba pedig semlegesítő ásványi anyagot szállítottak.
 
A tegnapi napon a Devecser Város Önkormányzata által létrehozott Önkormányzati Kárrendezési és Újjáépítési Csoport öt pénzbeli, nem lakóépületekben keletkezett károk enyhítését célzó támogatási szerződést kötött meg.
Július 5-én az ÚKT egy készpénzes és egy vállalkozói támogatási szerződést kötött meg. Eközben folyamatosan zajlik a helyreállítandó és bontandó vállalkozási ingatlanok értékbecslése.
 
Budapest, 2011. július 6.


Vissza