Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Újraindult a szennyezett anyag beszállítása
2011. július 07.
A lerakókba július 6-án az érintett települések külterületeiről 3276 köbméternyi szennyezett anyagot és további 400 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Tegnap újraindult a szennyezett anyag beszállítása, amit korábban a kedvezőtlen időjárás miatt szünetelt. Devecseren eddig összesen 243 ingatlant bontottak le és 240 törmelékét el is szállították a depóba.
A térségben tegnap 299 szakember dolgozott 166 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos mintavétel alapján Kolontáron, Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,17 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint a Somlóvásárhelyen épülő új otthonok kivitelezését befejezték. A devecseri lakóparkban továbbra is folyik a dísznövények telepítése és az átadásra váró házak belső takarítása. Zajlik a járdák, a térkövek és az útátereszek telepítése, valamint a műszaki átadáson feltárt hiányosságok javítása. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építészhallgatói Devecseren a pergolát és térképházat, Kolontáron pedig a mászóvárat építik. A Somlóvásárhelyen megépített háznál szintén a műszaki átadás során feltárt problémák kiküszöbölésén dolgoznak.
 
A tegnapi napon a Devecser Város Önkormányzata által létrehozott Önkormányzati Kárrendezési és Újjáépítési Csoport egy természetbeni támogatási szerződést kötött meg.
 
Július 6-án az Újjáépítési Katasztrófavédelmi Törzs három készpénzes támogatási szerződést kötött meg. Eközben folyamatosan zajlik a helyreállítandó és bontandó vállalkozási ingatlanok értékbecslése.


Vissza