Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Helyszíni szemle a devecseri lakóparkban
2011. július 12.
A lerakókba július 11-én az érintett települések külterületeiről 4564 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak be. Devecseren a lebontandó 270 házból eddig összesen 243-at bontottak le és 241 törmelékét szállították depóba.
A térségben a tegnapi nap folyamán 372 szakember dolgozott 164 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a folyamatos mintavétel alapján Devecseren az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,17 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen az épülő új otthonok kivitelezése befejeződött. A devecseri lakóparkban folytatták a járdák, térkövek, útátereszek telepítését, a hátsó kerteket elválasztó kerítések építését és a dísznövények telepítését. ASomlóvásárhelyen épült háznál a hálószobák műszaki átadás során kifogásolt melegburkolását végezték.
 
Július 11-én a Devecser Város Önkormányzata által létrehozott Önkormányzati Kárrendezési és Újjáépítési Csoport (ÖKUCS) négy pénzbeli és egy természetbeni támogatási szerződést kötött meg.
 
Tegnap a Veszprémi Építési Hatóság végrehajtotta a devecseri lakópark III., IV., VI. blokkjában lévő 47 újépítésű ingatlannál helyszíni szemléjét.
 
 
Budapest, 2011. július 12.


Vissza