Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Miniszteri szemle az újjáépítés helyszínén
2011. július 14.
A lerakókba július 13-án az érintett települések külterületeiről 4774 köbméternyi szennyezett anyagot és további 504 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecseren a lebontandó 270 házból eddig összesen 244-et bontottak le és 242 törmelékét már depóba is szállították.
A térségben a tegnapi nap folyamán 397 szakember dolgozott 178 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos pormintavétel eredményei alapján Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,06 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban, valamint Somlóvásárhelyen az épülő új otthonok kivitelezése befejeződött. A devecseri lakóparkban folyamatosan zajlanak a járdák, térkövek, útátereszek telepítési, a hátsó kerteket elválasztó kerítések építési és a dísznövények telepítési munkálatai. ASomlóvásárhelyen épült háznál a műszaki átadás során feltárt hibák kijavítása zajlott.
 
A mai nap folyamán Dr. Pintér Sándor belügyminiszter szemlét tart az újjáépítés helyszínén, melyen részt vesz Dr. Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is. A szemle során megtekintik a katasztrófa helyszínét, a bontási területeket és az elkészült új lakóparkokat Devecseren és Kolontáron.
 
 
Budapest, 2011. július 14.


Vissza