Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Átadták a térképházat és a mászóvárat
2011. július 18.
A lerakókba hétvégén az érintett települések külterületeiről 3206 köbméternyi szennyezett anyagot és további 1204 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecseren a 270 sérült házból eddig összesen 248-at bontottak le, 245 törmelékét már depóba is szállították.
A térségben a hétvége folyamán 906 szakember dolgozott 296 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos pormintavétel eredményei alapján Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke az elmúlt három napban 8,08 és 8,12 között volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban és Somlóvásárhelyen befejeződött az új otthonok építése. A devecseri lakóparkban folyamatosan zajlanak a járdák, térkövek, útátereszek telepítési, a hátsó kerteket elválasztó kerítések építési és a dísznövények telepítési munkálatai. Az ütemtervnek megfelelően újabb kilenc ingatlant vehettek birtokba tulajdonosaik. A Somlóvásárhelyen épített háznál a műszaki átadás során feltárt hibák javításán dolgoztak.
 
Július 16-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Lakóépület Tervezési Tanszékének hallgatói befejezték Devecseren a pergola és térképház, Kolontáron pedig a mászóvár építését, amelyet ünnepélyes keretek között át is adtak.


Vissza