Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Takarítják a devecseri malmot
2011. július 19.
A lerakókba tegnap az érintett települések külterületeiről 4130 köbméternyi szennyezett anyagot és 432 köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecseren a 270 sérült házból eddig összesen 248-at bontottak le, 247 törmelékét már depóba is szállították.

A térségben a tegnapi nap folyamán 425 szakember dolgozott 211 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.

Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos pormintavétel eredményei alapján Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.

A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,09 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.

A devecseri lakóparkban és Somlóvásárhelyen befejeződött az új otthonok építése. A devecseri lakóparkban folyamatosan zajlanak a járdák, térkövek, útátereszek telepítési, a hátsó kerteket elválasztó kerítések építési és a dísznövények telepítési munkálatai. Az ütemtervnek megfelelően tegnap újabb hét ingatlant vehettek birtokba tulajdonosaik. A Somlóvásárhelyen épített háznál a műszaki átadás során feltárt hibák javításán dolgoznak.

A külterületek mentesítése nagy erőkkel zajlik. Eddig összesen 813 513 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak el ezekről, 127.825 köbméter pedig bontási törmelékből keletkezett.Devecseren a malom területén megkezdték a nagycsarnok mentesítését, a silókból hordják ki a még ott lévő iszapot. Kolontáron folytattákakonyhakertek visszatöltését. A Torna-patak és Marcal folyó mentesítése is folyamatos. Jelenleg a Torna-patak bal partját kotorják.

A Devecser Város Önkormányzat által létrehozott Önkormányzati Kárrendezési és Újjáépítési Csoport (ÖKUCS) hat pénzbeli, és egy természetbeni támogatásról szóló szerződést kötött meg.Vissza