Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Szünetel a szennyezett anyag szállítása
2011. július 22.
Július 20-án reggel 7 óra 30 perckor a hosszabban tartó esős időjárás miatt leállították a szennyezett anyag lerakókba szállítását. Ezért a bontást végző, illetve a szennyezett anyagot szállító cég elrendelte a rendkívüli leállást.
A térségben a tegnapi nap folyamán 138 szakember dolgozott 31 munkagéppel. Az érintett területen a közúti közlekedés zavartalan volt, tizenhárom helyen ideiglenes sebességkorlátozás van érvényben.
 
Az ÁNTSZ laboratóriuma és a vízszolgáltató adatai alapján az ivóvíz továbbra is biztonságosan fogyasztható a teljes területen. A szálló por napi átlagkoncentrációja a szakaszos pormintavétel eredményei alapján Devecseren, Kolontáron és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg.
 
A Torna-patak vizének átlagos pH-értéke tegnap 8,19 volt. A patak vizének pH-értékét egy automata – AVITAR – mérőkonténer óránként méri.
 
A devecseri lakóparkban és Somlóvásárhelyen befejeződött az új otthonok építése. A devecseri lakóparkban hibajavítás, tisztító takarítás és a levonulás előkészítése zajlott. Az ütemtervnek megfelelően július 20-án újabb tizenegy ingatlant vehettek birtokba tulajdonosaik. Somlóvásárhelyen tegnap a kerítés lábazatát készítették el.
 
A külterületek mentesítése nagy erőkkel zajlik. Devecseren a malom területén folytatták a nagycsarnok mentesítését, a silókból hordják ki a még ott lévő iszapot és a halastó vizétszivattyúzzák ki. A Torna-patak nagyvízi medrének kotrását végzik mindkét parton és deponálják a szennyezett anyagot az oldal rézsűre a beszállítás újra indulásáig. A Marcal folyón az egész napos intenzív esőzés miatt munkavégzés nem volt.
 
A július 20-án délelőtt tartott megbeszéléssel megkezdődött az emlékpark kivitelezésének előkészítése.
 
Tegnap a Devecser Város Önkormányzata által létrehozott Önkormányzati Kárrendezési és Újjáépítési Csoport (ÖKUCS) tizenhárom pénzbeli és öt természetbeni támogatásról szóló szerződést kötött meg.
 


Vissza