Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Elindult a tűzoltói túlmunkadíjak kifizetése
2011. augusztus 12.
A Kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére. Ez a 1251/2011. (VII. 18.) kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően történik.
A kormányhatározatban rögzített forrás 2011. augusztus 1-jén megérkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) számlájára. A finanszírozással kapcsolatos további feladatok elindultak, folyamatosak.
 
A BM OKF az általa elkészített támogatási szerződéseket eljuttatta a tűzoltóságokhoz. A szentesi, a hódmezővásárhelyi, a makói, a szegedi, dabasi, pécsi, komáromi, tatabányai és nyergesújfalui hivatásos önkormányzati tűzoltóság a támogatási szerződéseket már kitöltve visszaküldte, így részükre a finanszírozási forrást a BM OKF 15 napon belül átutalja. A kilenc tűzoltóság esetében a bruttó fedezeti igény 607 millió forint.
A pénz kézhezvételét követően a tűzoltóságok haladéktalanul teljesítik a szükséges kifizetéseket az állomány részére. A kifizetéseket követően elszámolnak a BM OKF felé, amelynek végső határideje – a kormányrendelettel összhangban – 2011. október 20.
 
A BM OKF alá tartozó két állami tűzoltóság, a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országház Tűzoltó Parancsnokság személyi állományának visszamenőleges távolléti díját -a számfejtési feladatokat követően- a mai napon átutalták. Ez összesen 159 tűzoltót érint és nettó 40 millió forintnyi összeget jelent.


Vissza