Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Üzemcsarnok égett Veszprém közelében
2011. augusztus 17.
Augusztus 17. 18 óra 30 perckor jelzés érkezett a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére, mely szerint Veszprém Videoton Ipari Park területén egy üzemcsarnok tetőszerkezete ég.
A bejelentést követően azonnal a helyszínre indultak a tűzoltó egységek. A helyszín felderítését követően megállapították, hogy egy szigetelőanyag-gyártó üzemcsarnok tetőszerkezete ég. A helyszínre ment a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója és a Tűzoltósági Felügyelő. A Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport (VFCS) az érintett terület 15 kilométeres körzetében méréseket végez és meteorológiai állomást telepített. A mérések nem mutattak ki az emberi szervezetre ártalmas anyagot.
 
A helyszínen egy 5000 négyzetméteres nikecell gyártó üzem és raktára égett. A tetőszerkezet teljes terjedelmében beszakadt, az üzemből 25 darab gázpalackot hoztak ki, valamint egy 30 köbméteres gőztartályt is hűteni kellett a beavatkozás során. A helyszínen 15 gépjármű és 45 fő vett részt a beavatkozásban.
 
Az tűzeset során személyi sérülés nem történt, a tűzoltók és a VFCS jelenleg is a helyszínen tartózkodik és folyamatos mintavételezést folytatnak az esemény környezetében.


Vissza