Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Zajlik a tűzoltói túlmunkadíjak kifizetése
2011. augusztus 19.
A kormányhatározatban rögzített forrás 2011. augusztus 1-jén megérkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) számlájára. A finanszírozással kapcsolatos feladatok folyamatosak.
Augusztus 18-ig összesen 26 hivatásos önkormányzati tűzoltóság küldte meg a BM OKF számára a túlmunka kifizetésekről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. A 26 támogatási szerződés közül 12-t már elfogadtak és aláírtak, azok nyomán augusztus 18-án megkezdődtek az utalások is. Egyes támogatási szerződéseket javítani, illetve kiegészíteni kell a benyújtónak, ezeket ezt követően lehet elfogadni.
 
Jelenleg a szeghalmi, csongrádi, orosházi, hajdúnánási, berettyóújfalui, dabasi, váci, salgótarjáni, siklósi, békéscsabai és szarvasi tűzoltóságok számára utalták el a pénzt. A 11 tűzoltóság összesen több mint 550 millió forint támogatásban részesül.
 
A pénz kézhezvételét követően a tűzoltóságok haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezt követően elszámolnak a BM OKF felé, amelynek végső határideje – a kormányrendelettel összhangban – 2011. október 20.
 


Vissza