Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Viharkárok és áramkimaradás a Dunántúlon
2011. augusztus 20.
Augusztus 19-én a kora esti órákban heves zivatarokkal kísért vihar vonult át az ország nyugati, dél-nyugati része felett. A viharos erejű szél fákat döntött ki, épületeket rongált meg Somogy, Vas és Zala megyékben. A rendkívüli időjárás Somogy és Zala megye területén kilencven településen, összesen 19.000 fogyasztó áramellátásában okozott zavart.
 
A bekövetkezett heves zivatarokkal kapcsolatban a tűzoltóságok összesen több, mint 150 esetben avatkoztak be. A tűzoltóknak kidőlt fákat, leszakadt faágakat kellett eltávolítaniuk, továbbá több épületben keletkezett kárhoz is riasztották őket. A károk felszámolása a mai napon tovább folytatódik.
 
 
A vihar következtében felsővezetékek szakadtak le Somogy és Zala megyében, ezért kilencven településen összesen 19.000 fogyasztó áramellátásában volt zavar. Az áramkimaradások felszámolása azonnal megkezdődött, és jelentős részét pár órán belül sikerült teljesen megszűntetni. A szombat reggeli órákra Somogy megyében teljesen helyreállt a szolgáltatás, Zala megyében már csak hét településen nem volt áramszolgáltatás.
 


Vissza