Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Nagy az érdeklődés a KOK képzései iránt
2011. augusztus 22.
A BM OKF Katasztrófavédelmi Oktatási Központ a tanévzáró óta folyamatosan készül az új tanévre. A tantermek, kiképzési helyek és a kiszolgáló létesítmények karbantartási és felújítási munkálatai után szeptember 5-én ünnepélyes tanévnyitóval veszi kezdetét a 2011-12-es tanév, amelynek során két tűzoltó szervező, két katasztrófa- és polgári védelmi szervező osztály, két tűzoltó technikus szakasz, egy tűzoltó alapképző tanfolyam és egy Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport képzése indul el. Folytatódik a keresztfélévben szervezett Önkéntes és Létesítményi Tűzoltó Parancsnoki tanfolyam is.
Ebben a tanévben jelentős érdeklődést tanúsítottak a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok és a tűzoltó parancsnokságok a képzések iránt, állományukból az eddiginél 25 százalékkal többen jelentkeztek, velük együtt tehát 270-en kezdik meg tanulmányaikat az OKJ-s képzéseken.
 
Az új tanévben is lesznek egyéb szakmai képzések és továbbképzések, a Műszaki Szakcsoport például az OKF által a közelmúltban átadott új tűzoltójárművek kezelőinek soron kívüli felkészítését és vizsgáztatását végzi. Jelentős számú hallgató várható az első félévben a tűzvizsgáló tanfolyamra, a tűzoltó gyakorló konténerrel végrehajtott gyakorlatokra, a tűzoltók feladatai a közúti közlekedési baleseteknél, és a veszélyes anyagok azonosítása című képzésekre.
 
Kiemelten kezeli a KOK a tanév során a tűzoltótechnika-kezelői tanfolyamokat, ezen belül az emelőkosaras és létrás tűzoltó gépjármű, a tűzoltódaru és cserefelépítmény hordozó járművek, a kompresszor és áramfejlesztő kezelői, valamint az EDR kommunikációs diszpécser munkaállomás üzemeltetői szaktanfolyamokat.
 
A tanévkezdésre való előkészületek mellett a KOK vezetői és tanári állománya felkészül a 2012. január 1-jén bevezetendő új, moduláris képzésre is, amelynek során az újonnan felszerelő állomány az új típusú szakképző tanfolyam megkezdése előtt egy három hónapos rendészeti alapozó kiképzésen vesz majd részt.


Vissza