Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Fővárosi tűzoltók versenyeznek New Yorkban
2011. augusztus 26.
Augusztus 23. és szeptember 4. között New Yorkban rendezik meg a XIV. Rendőr-tűzoltó Világjátékokat. A megmérettetésen a fővárosi tűzoltók négyfős csapattal vesznek részt.
A világ rendőrei és tűzoltói 1990 óta kétévente ezen az olimpián mérhetik össze erejüket több mint 80 sportág 500 versenyszámában. A rendezvényt a kaliforniai székhelyű nemzetközi szövetség szervezi, arra az idén rekord létszámú versenyző, 15 ezer rendőr és tűzoltó jelentkezett. 
 
A magyar tűzoltók a tavaly Dél-Koreában megrendezett XI. Tűzoltó Világjátékokon is megmutatták az egész országnak és a világnak, hogy a budapesti tűzoltók fizikai képességeik terén is kiemelkedő színvonalon állnak, 4 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek.  
 
A világjátékokon induló versenyzők több éve rendszeresen eredményesen szerepelnek a BM Országos Pontszerző, illetve az OKF országos bajnokságain, versenyteljesítményük kiemelkedő színvonalú, így az idei évben is kimagasló eredményeket várhatunk tőlük.
 
A fővárosi tűzoltók négyfős versenycsapata mezei futás, úszás, tenisz, TFA (legerősebb tűzoltó) és sárkányhajó számokban indul. 


Vissza