Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Végéhez közelednek a kifizetések
2011. szeptember 06.
A kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére. Ez a 1251/2011. (VII. 18.) kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően történik.
A kormányhatározatban rögzített forrás 2011. augusztus 1-jén megérkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) számlájára. A finanszírozással kapcsolatos feladatok folyamatosak.
 
Szeptember 5-ig egy kivételével valamennyi – összesen 94 – hivatásos önkormányzati tűzoltóság megküldte a BM OKF számára a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. A megküldött támogatási szerződések közül 81-et már elfogadtak és aláírtak, azok nyomán megkezdődtek az utalások is. Rövidesen további tíz szerződés aláírása várható. Három szerződést a benyújtónak javítania, illetve kiegészítenie kell, ezeket ezt követően lehet elfogadni. A főigazgatóság valamennyi érintett tűzoltósággal felvette a kapcsolatot, jelenleg a hibák javítása zajlik, ezt követően a módosított tanúsítványok visszaküldhetőek.
 
Az elmúlt egy hétben a kiskunhalasi, a kiskőrösi, a kiskunfélegyházi, a kalocsai, a kecskeméti, az ózdi, a szentesi, a székesfehérvári, a soproni, a győri, a hevesi, a gyöngyösi, a szolnoki, a kunszentmártoni, a jászberényi, a nagykátai, a monori, a nyírbátori, a mátészalkai, a nyíregyházi, a szekszárdi, a badacsonytomaji és a keszthelyi tűzoltóság számára utalták át a pénzt. Eddig 81 tűzoltóság összesen közel 4,5 milliárd forint támogatásban részesült.
 
A pénz kézhezvételét követően a tűzoltóságok haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezután elszámolnak a BM OKF felé, amelynek végső határideje – a kormányrendelettel összhangban – 2011. október 20.
 
Budapest, 2011. szeptember 6.


Vissza