Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. szeptember 08.
A Tűzoltó Múzeum 2011. szeptember 9-én (pénteken) 11.00 órakor megnyitja új, a 2001. szeptember 11-i terrortámadásról szóló fotókiállítását (Budapest, X. ker. Martinovics tér 12.), amely a közel háromezer áldozatnak, köztük a 343, hősi halált halt tűzoltónak állít emléket.
A kiállítás anyagait az amerikai nagykövetség bocsátotta a múzeum rendelkezésére, és az Associated Press (AP) hírügynökség képeit tartalmazza. A mintegy negyven darabból álló válogatásból a múzeum önálló kiállítást rendezett, így az eddig nem látott összképet mutat a tragédia életképeiről az érdeklődők számára.
 
A kiállítás megnyitóján részt vesz Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének képviselője, Geiger András, a MENSCH Alapítvány alapítója, valamint az önkormányzati vezetők és a társgyűjtemények igazgatói.
 
A fotókiállítás 2011. október 9-ig tekinthető meg a Tűzoltó Múzeum tárlatában.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
A sajtó képviselői a kiállítás-megnyitót megelőzően 10.30 órától megtekinthetik a Tűzoltó Múzeum teljes tárlatát is.
 
 
 
Budapest, 2011. szeptember 8.
 
Petróczi Tímea tű. őrnagy
szóvivő
06-20-669-3613


Vissza