Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. szeptember 10.
Az EU soros elnökségét ellátó Lengyelország 2011. szeptember 12. és 16. között a lengyel Podkarpackie (Nowa Dęba) régióban „EU CARPATHEX 2011” címmel nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlatot tart, amelyen egy 23 fős, magyar katasztrófavédelmi szakemberekből álló csapat is részt vesz.
Összesen három tagállam (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország) és Ukrajna, illetve az Európai Unió Humanitárius Segélyek és Polgári Védelmi Igazgatóság (DG ECHO) vesz részt a gyakorlaton. A vendéglátó Lengyelországgal együtt a résztvevők száma meghaladja az ezer főt.
 
A több helyszínen zajló, főként CBRN fenyegetettségre alapozott gyakorlaton a magyar katasztrófavédelem kutató-mentő csapata két mentőkutyával vesz részt. A csapat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF), a Pannon Mentőkutyás Alapítvány Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálata (PMKMSZ), a Magyarországi Mentőcsoportok Szövetsége (MMSZ), a Paksi Atomerőmű Létesítményi Tűzoltósága (Atomix Kft.), valamint a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport kijelölt állományából áll.
 
A csapat tagjai már a világ számos országában, éles katasztrófahelyzetben is bizonyították szaktudásukat.
 
A csapat 2011. szeptember 12-én (hétfőn) 7. 00 órakor indul a BM OKF székhelyéről (1149 Budapest, Mogyoródi út 43.), őket Dr. Hoffmann Imre tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató-helyettes indítja útra.
 
A sajtónyilvános indulásra szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, s egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
A nemzetközi gyakorlatról, annak zajló eseményeiről folyamatos információkkal szolgál a www.katasztrofavedelem.hu weboldal.
 


Vissza