Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Több mint hat milliárdot elutaltak a tűzoltóságoknak
2011. szeptember 13.
A kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére. Ez a 1251/2011. (VII. 18.) kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően történik.
A kormányhatározatban rögzített forrás 2011. augusztus 1-jén megérkezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) számlájára. A finanszírozással kapcsolatos feladatok folyamatosak és lassan a végéhez közelednek.
 
Szeptember 12-ig valamennyi hivatásos önkormányzati tűzoltóság megküldte a BM OKF számára a túlmunkadíjak kifizetéséről szóló támogatási szerződését, valamint annak mellékleteit. A megküldött támogatási szerződéseket egy kivételével elfogadták és aláírták, azok nyomán megkezdődtek az utalások is. Egy szerződés esetében még javításra és kiegészítésre van szükség, így az jelenleg aláírás előtt áll. Eddig 93 tűzoltóság pénzét elutalták, ennek összege meghaladja a 6 milliárd forintot.
 
A pénz kézhezvételét követően a tűzoltóságok haladéktalanul megkezdik az állomány érintett tagjainak kifizetését. Ezután elszámolnak a BM OKF felé, amelynek végső határideje – a kormányrendelettel összhangban – 2011. október 20.


Vissza