Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Leszakadt egy födém Budapest egyik bérházában
2011. szeptember 22.
Ma hajnalban fél 4 kor-kor Budapest IX kerületében egy többszintes régi bérház egyik első emeleti lakásában 10 négyzetméternyi területen a födém leszakadt.
4:30
Ma hajnalban fél 4 kor-kor Budapest IX kerületében egy többszintes régi bérház egyik első emeleti lakásában 10 négyzetméternyi területen a födém leszakadt.
Az esemény során kilenc ember - öt gyerek, négy felnőtt – szenvedett sérüléseket, ketten súlyosan, heten könnyebben sérültek.
Az épületet kiürítették, amely több mint 50 embert érintett.
A helyszínen vannak a fővárosi tűzoltók – jelenleg 12 fővel és 13 gépjárművel -, a polgári védelmi kirendeltségvezető, rendőrség, mentők és a szolgáltatók (áram és gáz) szakemberei.
A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság ügyeleti szolgálatából szakemberek tartanak a helyszínre.
Az épület statikai állapotának megállapítására statikust hívtak a helyszínre.
A keresés már befejeződött, melyben a tűzoltók kutyás kereső szolgálata vett részt.
Jelenleg az épület áramtalanítását és a gáz elzárását végzik az áram- és gázszolgáltató szakemberei, mivel a födém gázvezetéket és az elektromos hálózatot is sértette.
 
5:30
A statikus a helyszínre érve végzi a vizsgálatokat.
Az épület kiürítése több mint 100 embert érintett. Több mint 70 ember ideiglenes elhelyezését a közelben lévő Timót u. 13. szám alatt található középiskolában oldják meg. A többi érintett rokonok, vagy ismerősök segítségét vette igénybe.
A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Szolgálata végzett a helyszínen méréseket. A mérések eredményei nem mutattak egészségre ártalmas értékeket. 
 


Vissza