Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. október 13.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) 2011. október 15-én 10.00 órától Szolnokon (Szolnok, Tiszai Hajósok tere) rendezi meg az Önkéntes Mentőszervezetek I. Országos Seregszemléjét. A szemlével egyidőben, 10.30 órától zajlik az újonnan megalakuló Tisza Mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlata Tiszaligeten (Tiszaliget, Strandfürdő, Csónakázó tó).

A több száz fős seregszemle az önkéntes mentőszervezetek első országos szintű találkozója lesz, amelynek alapvető célja a speciális mentési tevékenységet végző önkéntesek munkájának, bevetési lehetőségük széles skálájának bemutatása, a katasztrófavédelem civil kapcsolati rendszerének bővítése.
 
A szolnoki megnyitó után a Tiszavirág gyaloghídnál dinamikus bemutatók kezdődnek, majd a Csónakázó tónál – rendszerbeállító gyakorlat keretében – a Tisza Mentőcsoport egy légijármű balesete során alkalmazandó városi kutató és műszaki mentés feladatait hajtja végre. A látványos terepgyakorlatot a mentőszervezetek tagjaiból összeállított tízfős csapatok 12.00 órától kezdődő „Kelet-Nyugat” Ötpróbája követi. A tudáspróba után 14.30 órától újra indulnak a mentőszervezetek dinamikus bemutatói, ahol többek között vízről mentést, alpintechnikai mentést, kutyás keresést mutatnak be.
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, s egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
Az esemény programjairól folyamatos információkkal szolgál a

Letölthető dokumentum(ok):

Vissza