Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2011. november 02.
A tűzoltás és műszaki mentés, valamint a katasztrófavédelem más területén dolgozók számára mindennapi kihívást jelent úrrá lenni a pillanat adta nehézségeken, a legmodernebb technikai eszközök felhasználásával legyőzni az olykor fékezhetetlennek tűnő erőt. A felkészültség fokmérője a szaktudás és az idő, hiszen ilyenkor a legfontosabb: profin, gyorsan menteni életet és vagyont. A hatékonyságot szakmai, mentális és fizikai tréningekkel, valamint a komoly hagyományokkal bíró szakmai versenyekkel lehet fokozni.
Ezt a célt szolgálja az immár nyolcadszor megrendezendő Országos Tűzoltó Szakmai, és a negyedik alkalommal megtartandó Országos Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok Szakmai Vetélkedője. A nagydöntőre 2011. november 3-4-én Baján kerül sor.
 
A rendezvény 2011. november 3-án (csütörtökön) 8.00 órától látványos tűzoltó gépjármű felvonulással indul Baja Város Polgármesteri Hivatala elől (Baja, Szentháromság tér 1.).
 
A nagydöntőben azok a csapatok mérik össze tudásukat, amelyek a szeptember 18-ig megtartott országrészenkénti selejtezőkön szereplésükkel arra kivívták a jogot Az ország nyolc hivatásos és hat önkéntes tűzoltó raja, valamint a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok négy csapata csap össze a meghívottként résztvevő főfoglalkozású létesítményi tűzoltók legjobbjaival. Kiegészítő programként a bajai belvárost érintő gépjárműparádé és VIP bemutató lesz.
 
A VIII. Országos Tűzoltó Szakmai és a IV. Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok Szakmai Vetélkedőjének fővédnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter. A győzteseknek járó díjakat Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese adja át.
 
A szakmai vetélkedők eseményeire szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, s egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
Az eseményről további információkkal szolgál a
 
 
Budapest, 2011. november 2.


Vissza