Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Véget ért a szakmai megmérettetés, Csongrád megye tarolt
2011. november 05.
A tűzoltás és műszaki mentés, valamint a katasztrófavédelem más területén dolgozók számára mindennapi kihívást jelent úrrá lenni a pillanat adta nehézségeken, a legmodernebb technikai eszközök felhasználásával legyőzni az olykor fékezhetetlennek tűnő erőt. A felkészültség fokmérője a szaktudás és az idő, hiszen ilyenkor a legfontosabb: profin, gyorsan menteni életet és vagyont. A hatékonyságot szakmai, mentális és fizikai tréningekkel, valamint a komoly hagyományokkal bíró szakmai versenyekkel lehet fokozni.
Ezt a célt szolgálta az immár nyolcadszor megrendezett Országos Tűzoltó Szakmai, és a negyedik alkalommal megtartott Országos Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportok Szakmai Vetélkedője. A nagydöntőre november 3-4-én Baján került sor, ahol az alábbi eredmények születtek.
 
A létesítményi tűzoltóságok között az Atomerőmű Tűzoltósága csapata szerezte meg az első helyet, megelőzve a FER Tűzoltóság Kft., valamint a Tűzoltó Műszaki Mentő Kft. együttesét.
Az önkéntes tűzoltóságok csapatversenyét Vásárosnamény nyerte, a képzeletbeli dobogó második fokára Bicske, a harmadikra pedig Balatonfüred csapata állhatott fel. 
A veszélyhelyzeti felderítő csoportok 2011. évi bajnoka Csongrád megye csapata. A második helyet Fejér megye VFCS-je szerezte meg, a harmadik legjobb teljesítményt Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata érte el.
A parancsnokok versenyét Geiger Zoltán tű. alezredes (Fejér MKI) nyerte, a technikusok között Hallai Zsolt tű. főhadnagy (Csongrád MKI) bizonyult a legjobbnak.
A hivatásos önkormányzati tűzoltóságok 2011-es viadalát Szentes tűzoltóságának csapata nyerte, a bajnok Marcali és Győr együttesénél bizonyult jobbnak.
 
Szentes városa és Csongrád megye győztes csapata két évre elnyerte a verseny vándorserlegét, valamint nemzetközi szakmai rendezvényen való részvétel jogát.
 
A versenyről részletes beszámolót talál honlapunkon az alábbi linkeken:
 


Vissza