Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A katasztrófavédelem segítséget ajánlott fel az árvíz sújtotta Olaszországnak
2011. november 05.
Olaszország tájékoztatást tett közzé az Európai Veszélyhelyzeti Információs Rendszeren (CECIS) az északi tartományaiban, Liguria és Toszkána területén bekövetkezett árvízről, ahol az olasz miniszterelnök veszélyhelyzetet hirdetett ki. A legsúlyosabban érintett települések Brugnato, Borghetto Vara és Aulla, ahol eddig már 7 ember életét vesztette, további 6 főt keresnek, 350 embert kitelepítettek. Súlyos károk keletkeztek a közlekedési és kommunikációs infrastruktúrában. Az olasz polgári védelem műveleti bizottságot hozott létre a helyzet kezelése és a rendelkezésre álló erőforrások koordinációja érdekében.
November 4-re Genovában is súlyos árvízi helyzet alakult ki, ahol a lakosság előzetes figyelmeztetése ellenére, 6 ember vesztette életét.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Magyarország nevében segítséget ajánlott fel Olaszországnak, amely ezzel egyelőre nem élt, azt a tájékoztatást adták, hogy ellenőrzés alatt tartják a helyzetet, így továbbra sem kérnek nemzetközi segítséget.


Vissza