Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY
2011. november 07.
Egyiptomban egy magyar turistákat szállító autóbusz közúti balesetet szenvedett.
Magyarországra hazatérő 147 turistát, valamint az eléjük a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező hozzátartozókat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság négy pszichológusa várta, hogy számukra a trauma feldolgozásában segítséget nyújtsanak. 
Ma a kora esti órákban indul Egyiptomba, Hurghadára az a rendőrségi szakemberekből és katasztrófavédelmi pszichológusból álló ötfős delegáció, amely a helyszínen működik közre a baleset okainak és körülményeinek feltárásában. Munkájukkal elő kívánják segíteni a tényfeltárást, emellett feladatuk a helyszínen történő tájékozódás és a támogató jellegű segítségnyújtás is. A katasztrófavédelem pszichológusa a sérülteknek és a kiutazó hozzátartozóknak krízisintervenciós tevékenység keretében nyújt támogatást, ezzel segítve az érintetteknek feldolgozni a történteket.
A delegációnak közlekedési szakember, igazságügyi biológus, igazságügyi orvos, illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezető pszichológusa a tagja.


Vissza