Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY
2012. február 10.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Iparbiztonsági Főfelügyelősége – az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján – a meghibásodások és a balesetek elkerülése érdekében megelőző jelleggel figyelmeztette a veszélyes anyagokkal és azok szállításával foglalkozó üzemek, vállalkozások vezetőit, hogy az ország területén a következő napokban is további havazás, helyenként erős szél, valamint tartósan alacsony, akár -20 C fok alatti hőmérséklet is várható.
Az országos katasztrófavédelem az előbbiekre való tekintettel értesítette a cégek vezetőit, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a veszélyes technológiák biztonságos üzemeltetésére, közművekkel történő folyamatos ellátására, azok szükség szerinti fagymentesítésére és a szolgáltatás esetleges kiesése miatti üzemleállásra.
 
A BM OKF arra kérte a veszélyes üzemek vezetőit, hogy lehetőség szerint ütemezzék át, de legalábbis korlátozzák a veszélyes áruk szállítását. Amennyiben valamilyen kötelezettség miatt erre nincs lehetőség, mérsékeljék a kockázatot a járművek téli üzemmódra való felkészítésével, műszaki felülvizsgálatával, a közlekedési szabályok betartásával.
 
Az üzemi és karbantartó személyzet megerősítésével és folyamatos rendelkezésre állásával növeljék az esetleg előforduló meghibásodások minél rövidebb időn belüli elhárítását.

Vissza